Microsoft Teams | advies | analytics | workplace | Enterprise Social NL
Voor organisaties die het maximale uit Enterprise Social willen halen. Zero-email, Sociaal Intranet en Yammer advies, implementatie & adoptie. Dé ESN expert
enterprise-social;enterprise social advies;yammer advies
6993
page-template-default,page,page-id-6993,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Microsoft Teams

Historie van Teams

 

Microsoft Teams is eigenlijk het antwoord van Microsoft op het succes van Slack en zal tevens op korte termijn Skype for Business gaan vervangen. Microsoft heeft Microsoft Teams wereldwijd gelanceerd op 14 Maart 2017. Microsoft Teams is tevens de vervanging van Microsoft Classroom, een onderdeel van Office 365 for Education. Microsoft Teams biedt ondersteuning voor chat, communities, bellen en conference calls/video’s en er is een app beschikbaar voor iOS, Android en Windows. Microsoft Teams is geen Enterprise Social oplossing, met name omdat een feed van berichten uit de verschillende teams nog niet beschikbaar is.

Impact van Microsoft Teams

 

Microsoft Teams maakt standaard deel uit van het Office 365 pakket. Voor veel organisaties is het nog onduidelijk hoe ze Microsoft Teams het beste kunnen positioneren vanwege overlap met Office 365 Groups en Yammer. De chat en conferentie mogelijkheden van Teams maken het een interessante dienst voor de communicatie en samenwerking binnen projectteams. Wij adviseren onze klanten om voor het community aspect vooral Yammer te gebruiken en Teams in te zetten als de samenwerking en communicatie meer vereist dan het kunnen versturen van berichten.

Toekomst van Microsoft Teams

 

We weten dat Teams Skype for Business zal vervangen. Dit alleen al geeft aan hoe belangrijk Teams zal zijn binnen het Office 365 portfolio. Microsoft heeft met deze stap ook laten zien hoe belangrijk het is om soms een ervaring volledig te ontwerpen om de ervaring van eindgebruikers te optimaliseren. Wij denken dat het een stap is in de goede richting en hopen dat Microsoft op termijn iets kan doen aan de overlap met functionaliteiten in Office 365 Groups en Yammer. Teams is geen uitprobeersel, maar een belangrijk onderdeel van de visie van Microsoft op hoe samenwerking en communicatie in de Cloud zou moeten verlopen.

Gebruiker

Browser ervaring0%

Mobiele applicatie ervaring0%

Innovatie0%

Intuïtief interface, overzichtelijk en clean

Integratie met Office en Office 365 Groups

Nieuw, maar goed uitgewerkt en uitgebreid

Overlap met Office 365 Groups en Yammer

Geen beschikking over een feed

Geen integratie met Yammer

Admin

Beheer0%

Statistieken0%

Connectiviteit0%

Belangrijkste beheer mogelijkheden beschikbaar

Mogelijkheid toevoegen connectors

Alles-in-één oplossing voor projectcommunicatie

Overlap met andere Office 365 diensten

Onduidelijkheid visie t.a.v. Yammer en Office 365

Mist momenteel bepaalde Skype functionaliteiten

Browser

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE

Blog posts gerelateerd aan Office 365