Cisco Spark | advies | implementatie | adoptie | Enterprise Social NL
Voor organisaties die het maximale uit Enterprise Social willen halen. Zero-email, Sociaal Intranet en Yammer advies, implementatie & adoptie. Dé ESN expert
enterprise-social;enterprise social advies;yammer advies
6563
page-template-default,page,page-id-6563,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Cisco Spark

Historie van Cisco Spark

 

Cisco heeft in November 2014 Project Squared geïntroduceerd tijdens het Collaboration Summit. Project Squared was een Business Collaboration applicatie waar chat, audio en video conferencing in zijn samengebracht om een gestroomlijnde ervaring te realiseren.  Project Squared is gebaseerd op Cisco’s Collaboration Cloud en het bedrijf heeft veel ervaring als belangrijkste speler op het gebied van web conferenties, unified communication en andere voice producten. Cisco heeft Spark op 17 Maart 2015 gelanceerd en daarmee een grote stap gezet op het gebied van Enterprise Social en Social Collaboration.

Impact van Cisco Spark

 

Cisco heeft onlangs grote stappen gezet op het gebied van security. Zo is het nu mogelijk om de sleutels die worden gebruikt voor het versleutelen van informatie on-premises op te slaan. Spark biedt ondertussen ook de nodige functionaliteiten op het gebied van Mobile Device Management. Cisco heeft momenteel geen oplossing voor document/knowledge management portalen of Intranet omgevingen, maar door de integratie met bestaande Cisco diensten is het Spark platform een interessante aanvulling voor de bestaande klanten en er worden steeds meer 3rd party applicaties voor het platform ontwikkeld.

Toekomst van Cisco Spark

 

Cisco Spark is geen projectmanagement applicatie en als relatief nieuw platform zal er hard moeten worden gewerkt aan connectiviteit met populaire Coud diensten van andere leveranciers. Als organisaties voor interne samenwerking afhankeijk zijn van een andere leverancier, dan is de kans groot dat er overlap zal zijn met de functionaliteiten binnen Spark. Cisco zet met Spark vooral in op realtime communicatie en de verwachtingen zijn hoog op het gebied van VR, AR en AI. We verwachten dat Cisco één van de grote spelers zal worden als er ook ingezet zou worden op asynchrone samenwerking aangezien ze daar momenteel geen antwoord op hebben.

Gebruiker

Browser ervaring0%
Mobiele applicatie ervaring0%
Innovatie0%

Overzichtelijk, intuïtief en gebruiksvriendelijk

Optimale ervaring voor chat en audio/video conferenties

Voor een nieuw platform al relatief goed uitgewerkt

Beperkte mogelijkheden voor samenwerking

Het is niet mogelijk om Office documenten online te bewerken

Relatief nieuw en daarom nog niet erg uitgebreid

Admin

Beheer0%
Statistieken0%
Connectiviteit0%

Medewerkers hebben waarschijnlijk geen training nodig

Gemakkelijk te configureren en op te zetten

Relatief snel mogelijkheden beschikbaar voor connectiviteit

Niet een alles-in-één oplossing voor ESN en collaboratie

Nog geschikt als publicatie platform

Relatief nieuw platform en daarom nog onzekerheden

Browser

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE

Blog posts gerelateerd aan Spark