Skype for Business | advies | implementatie | adoptie | Enterprise Social NL
Wij helpen organisaties met de implementatie en adoptie van Skype for Business. Op deze pagina hebben we gratis instructievideo's beschikbaar gesteld.
Skype for Business
31
page-template-default,page,page-id-31,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Skype for Business

Historie van Skype for Business

 

Skype for Business is een instantmessenger-, videogesprek- en telefonieprogramma en is door Microsoft gelanceerd op 27 October 2007 voor de zakelijke markt onder de naam Office Communicator 2007. Microsoft heeft Communicator hernoemd naar Lync en heeft op 11 November 2014 de naam Skype for Business geïntroduceerd. Naast de mogelijkheid voor een on-premises installatie en integratie met telefonie maakt Skype for Business deel uit van het Office 365 Cloud platform. Het is in steeds meer landen mogelijk om telefonie via de Cloud van Microsoft te laten verlopen.

Impact van Skype for Business

 

Veel mensen maken voor het werk dagelijks gebruik van een laptop of computer. Een programma als Skype for Business maakt het mogelijk om collega’s chatberichten te sturen en om met een paar keer klikken audio/video gesprekken te starten of deel te nemen aan virtuele vergaderingen. Programma’s die dit ondersteunen zijn essentieel voor een goede implementatie van het nieuwe werken. De uitdaging voor organisaties zit hem in het feit dat de gesprekken niet beschikbaar zijn voor anderen zoals bij Enterprise Social technologie.

Toekomst van Skype for Business

 

Microsoft is met Skype for Business een grote speler in de markt en wij verwachten dat ze veel in deze ervaringen zullen investeren. Zo heeft Microsoft enige tijd geleden de Lync Room System geïntroduceerd en dat werkt momenteel nog steeds met Skype for Business. De verwachting is dat Microsoft met een upgrade zal komen  van de hardware en dat er echt grote stappen gezet gaan worden door in te zetten op integratie met de Hololens. Virtuele vergaderingen zullen voor een deel normale vergaderingen vervangen, maar technologie zal ook steeds vaker worden ingezet tijdens vergaderingen. Blijf op de hoogte via FacebookTwitter of LinkedIn.

Gebruiker

Desktop applicatie ervaring0%

Mobiele applicatie ervaring0%

Innovatie0%

Veel functionaliteiten en relatief intuïtief

Mogelijkheid om via een browser in te bellen op een vergadering

Mogelijkheid koppeling met een normale telefoonnummer

Beperkte mogelijkheden voor admin vergaderingen in app

Teveel verschillen met ervaring van Skype voor consumenten

Niet gekoppeld aan bestaande contactpersonenlijst

Admin

Beheer0%

Statistieken0%

Connectiviteit0%

Beheermogelijkheden zijn uitgebreid en interface is intuïtief

Relatief veel statistieken beschikbaar over gebruikers

Minder instructies en hulp nodig door verbetering van de interface

Relatief weinig integratie met andere Office 365 diensten

Geen mogelijkheden voor push berichten vanuit organisatie

Adoptie van mobiele applicatie vraagt veel aandacht

Desktop applicatie

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE