IBM Connections | advies | analytics | workplace | Enterprise Social NL
Voor organisaties die het maximale uit Enterprise Social willen halen. Zero-email, Sociaal Intranet en Yammer advies, implementatie & adoptie. Dé ESN expert
enterprise-social;enterprise social advies;yammer advies
6591
page-template-default,page,page-id-6591,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

IBM Connections

Historie van IBM Connections

 

IBM Connections is door IBM zelf ontwikkeld en gelanceerd op 29 Juni 2007. IBM Connections is een volwaardig Enterprise Social en Social Collaboration platform en is door Gartner in 2015 beschouwd als één van de vier belangrijkste spelers in deze markt naast Microsoft, Jive en Salesforce. IBM zelfs bestaat sinds 1911 en heeft de naam IBM (International Business Machines) gekregen in 1924. IBM is één van de grootste organisaties die we kennen en het bedrijf is actief op heel veel gebieden. Zo levert IBM hardware, middeware en software, breekt records op het gebied van het aantal patenten en spelen zij een belangrijke rol op het gebied van van nano-technologie.

Impact van IBM Connections

 

IBM is al heel lang een beangrijke speler in Enterprise Social en Social Collaboration markt en bezit op dit moment het meest gebruikte Enterprise Social platform. IBM heeft grote investeringen gedaan in onderzoek en innovatie van het platform en IBM Connections is sinds de introductie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het verbinden van de verschillende diensten van het bedrijf. In tegenstelling tot veel concurrenten is IBM in staat om een alles-in-één oplossing aan te bieden en er is al vroeg ingezet op connectiviteit met Cloud diensten van andere leveranciers. Voor klanten op het IBM platform is IBM Connections een logische keuze.

Toekomst van IBM Connections

 

We hoeven ons niet echt zorgen te maken over de toekomst van IBM Connections en dit komt vooral omdat IBM een overkoepelende visie heeft ontwikkeled waar Enterprise Social en Social Collaboration onder vielen. IBM heeft tijdig ingespeeld op de behoefte voor sociale technologie en heeft met IBM Connections al jaren het meest gebruikte Enterprise Social platform in handen. De hoeveelheid aan producten en diensten maken de keuze voor IBM als platform wel een stuk ingewikkelder en de ontwikkeling van IBM Verse, een vernieuwende email en social patform, zorgt voor wat twijfels over de toekomst van IBM Connections.

Gebruikers

Browser ervaring0%

Mobiele applicatie ervaring0%

Innovatie0%

Integratie met het IBM platform

Relatief veel updates en veel nieuwe functionaliteiten

Veel functionaliteiten voor collaboration

Geen vertakkingen mogelijk binnen conversaties

Ontwerp ziet er wat ouderwets uit

Erg uitgebreid en daarom noodzaak voor trainingen

Admin

Beheer0%

Statistieken0%

Connectiviteit0%

Koppelingen met het IBM platform

Veel mogelijkheden voor connecties met andere Cloud diensten

Standaard beschikking over statistieken

Integratie met andere systemen kan behoorlijk complex zijn

Te grote focus op integratie met email

Beperkte mogelijkheden voor het opzetten van een Intranet

Browser

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE

Blog posts gerelateerd aan IBM Connections