SharePoint | advies | implementatie | adoptie | Enterprise Social Nederland
Haal het maximale uit de mogelijkheden van SharePoint door gebruik te maken van onze op maat gemaakte trainingen voor management, afdelingen en teams.
SharePoint
25
page-template-default,page,page-id-25,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

SharePoint

Historie van SharePoint

 

SharePoint is een applicatie die via een browser kan worden benaderd. Het is ontwikkeld door Microsoft, is gelanceerd in 2001 en komt voort uit twee projecten. Office Server is een doorontwikkeling van FrontPage welke bedacht is om bottom-up samenwerking mogelijk te maken en Tahoe is gebaseerd op Exchange en maakte portalen mogelijk die top down zijn opgezet. Document management en search binnen Tahoe zijn gebaseerd op bestaande technologie van Microsoft.  Microsoft heeft dit als Cloud oplossing geïntroduceerd onder de naam “Business Productivity Online Standard Suite (BPOS)”.

Impact van SharePoint

 

Microsoft heeft met Office nog steeds het meest gebruikte softwarepakket in handen voor het creëren van documenten en SharePoint bouwt daarop voort en biedt een samenwerkomgeving aan en is daarom vooral in gebruik als Document Management Systeem. SharePoint kan voor veel meer zaken worden gebruikt en het wordt o.a. veel gebruik als Intranet om medewerkers te voorzien van belangrijke informatie. Het Intranet gedeelte heeft een paar grote stappen gemaakt en het is nu mogelijk om Yammer effectief te integreren in een Intranet en een Sociaal Intranet te realiseren.

Toekomst van SharePoint

 

De overname van Yammer heeft een grote impact gehad op hoe Microsoft kijkt naar innovatie. Yammer is door een kleine team ontwikkeld, het is alleen beschikbaar als cloud dienst en de statistieken werden gebruikt om kleine verbeteringen toe te voegen. Dit terwijl Microsoft jarenlang werkte aan een volgende grote release van SharePoint zonder gebruik te kunnen maken van statistieken. De introductie van “Teams” toont aan dat Microsoft beseft dat je sommige ervaringen opnieuw moeten ontwerpen en SharePoint is steeds meer een bouwsteen voor andere ervaringen. Op de hoogte blijven? Volg ons dan via FacebookTwitter of LinkedIn.

Gebruiker

Browser ervaring0%

Mobiele applicatie ervaring0%

Innovatie0%

Ontzettend flexibel platform met veel mogelijkheden

Ervaring is de laatste jaren enorm verbeterd

Integratie met Office en andere Office 365 diensten

Er is vaak nog een functionele consultant nodig voor inrichting

Weinig bruikbare templates en nog weinig Office 365 apps

SharePoint overzicht pagina is nog niet goed uitgewerkt

Beheer

Beheer0%

Statistieken0%

Connectiviteit0%

Heel veel mogelijkheden op het gebied van beheer

Mogelijkheid voor gebruik van standaard web developement tools

Veel instructiemateriaal aanwezig online en gedegen support

Enterprise Search configuratie vereist veel expertise

Een goed werkende Intranet vereist maatwerk

Integratie met Yammer is nog niet optimaal

Browser

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE

Blog posts gerelateerd aan SharePoint