Slack | advies | implementatie | adoptie | Enterprise Social Nederland
Voor organisaties die het maximale uit Enterprise Social willen halen. Zero-email, Sociaal Intranet en Yammer advies, implementatie & adoptie. Dé ESN expert
enterprise-social;enterprise social advies;yammer advies
6348
page-template-default,page,page-id-6348,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Slack

Historie van Slack

 

Stewart Butterfield heeft Slack ontwikkeld en gelanceerd in Augustus 2013. Stewart was al bekend al mede-oprichter van Flickr. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor het bedrijf zelf. Het bedrijf bestond namelijk eerder onder de naam Tiny Speck. Een Canadees software bedrijf, opericht in 2009 en voornamelijk bestaande uit medewerkers van het bedrijf Ludicorp dat Flickr heeft ontwikkeld. Slack hanteert naast een premium ook een freemium business model. Hierdoor is het bij steeds meer bedrijven en voornamelijk startups veel in gebruik genomen. In Januari 2015 hebben ze de Cloud dienst Screenhero overgenomen.

Impact van Slack

 

Slack is in eerste instantie ontwikkeld om de communicatie en samenwerking tussen de kantoren in Canada en de VS te stroomlijnen. Dit maakt het extra interessant omdat het in eerste instantie moest voldoen aan de wensen en eisen van de eigen organisatie. Het freemium model en de mogelijkheid om het met andere Cloud diensten te koppelen hebben van het platform één van de populairste Enterprise Social en Social Collaboration platformen gemaakt. Slack heeft een uniek ontwerp en dat is in principe positief, maar de verschillen met een platform als Facebook maken het wel iets ingewikkelder voor mensen om het onder de knie te krijgen.

Toekomst van Slack

 

Er zijn op dit moment meer dan 35.000 organisaties die gebruik maken van de betaalde versies van Slack. Het is in 2014 gelanceerd en is daarmee een relatief jong platform. Ze hebben hoog ingezet op connectiviteit met andere Cloud diensten en we verwachten daarom dat ze een belangrijke spelen zullen blijven voor organisaties die Cloud diensten van verschillende leveranciers willen combineren. Slack maakt naast Enterprise Social en Social Collaboration ook audio en video conferencing mogelijk. Wij verwachten dat ze in de toekomst zich meer zal gaan profileren als een alles-in-één oplossing en houden de acquisities goed in de gaten.

Gebruiker

Browser ervaring0%

Mobiele applicatie ervaring0%

Innovatie0%

Veel configuratie mogelijkheden voor notificaties

Krachtige en allesomvattende search implementatie

Optimaal voor samenwerking binnen teams en projecten

Nieuwe ervaring vraagt om gedegen introductie

Minder effectief voor community management

Verwijst naar apps voor andere type updates

Admin

Beheer0%

Statistieken0%

Connectiviteit0%

Veel vernieuwende beheer mogelijkheden

Standaard oplossing voor statistieken

Veel mogelijkheden voor koppelingen met andere apps

Zal moeten worden aangevuld met andere Cloud diensten

Veel medewerkers zullen trainingen nodig hebben

Minder effectief voor asynchrone communicatie

Browser en desktop applicatie

Mobiele applicatie

MEER INFORMATIE

Blog posts gerelateerd aan Slack